Bamse Ja Jymykello on raikas tuulahdus piirrettyjen saralla

Bamse ystävineen valloittaa elokuvateatterit uudella ihanalla seikkailulla! Aiemmista elokuvista tutut ystävämme vievät katsojat seikkailuun niin maalla kuin merellä. BAMSE JA JYMYKELLO -elokuvassa Bamse oppii jotakin tärkeää; olemalla oma itsensä pääsee pidemmälle, kuin uskoisikaan. Se on asia, joka Kasimir Ketun olisi myös hyvä ymmärtää.

En tiennyt Bamsesta mitään ennen elokuvan näkemistä. Täytyy myöntää, että yllätyin todella positiivisesti. Ohjaaja Christian Ryltenius on työryhmänsä kanssa onnistunut luomaan tarinan, josta koko perhe voi nauttia yhdessä. Kertomus on hauska, mutta samalla siihen on onnistuttu sujauttamaan muutama lapsille suunnattu viisaus.

Tyyli, jolla elokuva on piirretty on lumoavan kaunis. Piirtäjät ovat onnistuneet luomaan ison joukon upeita hahmoja, jotka ovat kaikki ihanalla tavalla erilaisia. En osaa sanoa, onko elokuva täysin käsityötä, mutta jälki on ainakin upeaa. Pixarin tietokoneella tuotetun animaation aikakaudella Bamse Ja Jymykello on todella tervetullut tuulahdus raikasta ilmaa.

Tarina itsessään on melko yksinkertainen, mutta se ei haittaa, sillä juoni on lapselle juuri oikealla tavalla jännittävä, ja kerronta soljuu hyvällä vauhdilla eteenpäin, eikä elokuvassa ole tylsiä hetkiä.

Suomalaisessa versiossa esiintyvät ääninäyttelijät tekevät pääosin erinomaista työtä. Joukosta nousee yksi tähti ja yksi todella harmittava floppi. Tarinan pahiksen Kasimirin äänenä esiintyy Jaakko Saariluoma, joka tekee häikäisevän hienoa työtä. Kasimir on sekä lurjus että hyvää tarkoittava pehmo. Saariluoma onnistuu sekoittamaan nämä kolikon kääntöpuolet mainiolla tavalla. Sitten se floppi. Tällä kertaa tärkeimmän eli Bamsen roolitus osui pahasti harhaan. Kuulosti siltä, kuin roolissa kuultavaa Jussi Vatasta ei olisi voinut homma vähempää kiinnostaa. Hänen konemainen suorituksensa hakee vertaistaan. Mieleni teki karjua, että yritä edes vähän. Vatasen suoritus oli lähinnä karmeaa kuultavaa.

Tästäkin huolimatta Bamse Ja Jymykello kannattaa käydä katsomassa. Elokuva saapuu ensi-iltaan 30.5.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: elokuvasta Bamse Ja Jymykello

Trailer: Nordisk Film Finland

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi