Aake Kalliala putkimiehenä Rakkautta vain- sarjassa

Ylen TV1- kanavalla etsitään sitä oikeaa 10. kesäkuuta lähtien. Kuusiosaisessa televisiosarjassa konkarinäyttelijät improvisoivat pikatreffeille lähteneitä hieman varttuneempia henkilöitä. Jokainen näyttelijä on luonut omalle hahmollensa tarinan, jota he sitten noudattavat. Yksi treffeille osallistuvista näyttelijöistä on rakastettu Aake Kalliala.
– Helvetin mukavaa oli tehdä. Upea jengi, oli kiva nähdä näitä vanhoja veijareita, joiden kanssa on törmäilty vuosien varrella työn merkeissä, Kalliala totesi.
Eläkepäiviään viettävä Kalliala ei enää nykyisin kovin herkästi lähde projekteihin mukaan, mutta tässä jutussa nimenomaan vanhojen työkavereiden näkeminen sai miehen innostumaan.
– Se edesauttoi sitä päätöstä, että miksen lähtisi. En ole mikään hanakka lähtemään. Mä olen eläkemiehiä ja pidän sanani. Intohimot rupeaa olemaan vähissä tätä ammattia ajatellen. En ole niitä ihmisiä, jotka tekevät King Lear ja kuolla, Kalliala muotoili.
– Tämä oli sellainen tarjous, mistä ei missään tapauksessa malttanut kieltäytyä.
Rakkautta vain- sarjassa Aake Kalliala esittää pieksämäkeläistä putkimiestä, joka on monien mutkien kautta ajautunut peltikaton rakentajaksi. Roolihahmojen keksiminen oli näyttelijöiden vastuulla ja Kallialalle tämä hahmo oli ihan alusta asti selkeä.
– Tämä on mun joku vanha semmoinen mielleyhtymä, että mitähän sitä tekisi jos olisi nuori poika. Sitten voisi hyvinkin kiinnostaa se oikeasti, varsinkin se peltikattoasia, Kalliala alusti.
– Se oli ensimmäinen ajatus eikä se lähtenyt mihinkään. Se oli sitten se. Kyllä mä siinä mietin muitakin vaihtoehtoja, mutta ei ne sytyttänyt.
Aivan täysin ei Kalliala ole vielä eläkkeelle siirtynyt, vaan Rakkautta vain- sarjan lisäksi hän on mukana 22. syyskuuta ensi-iltansa saavassa Rendel- elokuvassa. Viimeksi hänet on nähty valkokankaalla vuonna 2014 Kummeli V- elokuvassa. Edellinen TV-rooli on myös samalta vuodelta Toisen kanssa- sarjasta.
– Mukavat hyvät hommat, jotka sytyttää otetaan, mutta en mä hae niitä, Kalliala kiteytti.
Rakkautta vain- sarjan ensimmäinen jakso nähdään Yle TV1- kanavalla lauantaina 10. kesäkuuta kello 21:15.
Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi