Viikon klassikko: Moliendo Café

Tämän viikon klassikko on venezuelasta kotoisin oleva kuppilarumba Moliendo Café, jonka on vuonna 1958 säveltänyt ja sanoittanut Hugo Blanco sekä Jose Manzo. Kappale on ollut yksi Etelä-Amerikan suosituimpia.

Moliendo Cafén maailmanvalloitus alkoi 60-luvun alusta, lukuisten solistien erilaisina versioina. Suomeksi kappaleen on ensimmäisenä levyttänyt Brita Koivunen vuonna 1962, jolloin biisi sai nimekseen Jauhan kahvia. Suomenkieliset sanat siihen teki Kari Tuomisaari.

Meiju Suvas on myös myöhemmin tehnyt vauhdikkaan version kyseisestä kappaleesta sen alkuperäisellä nimellä Moliendo Café, joka löytyy Meiju Suvaksen vuoden 1993 albumilta Kaunotar ja kulkuri. Suomeksi sanat on tehnyt Turkka Mali taiteilijanimellä Jarna Leinonen.

Kappale kuuluu kaikkien trubaduurien ja viihdeorkestereiden vakiokalustoon, levytyksiä on tehty yli 800 kappaletta. Nyt kappaleen vauhdikkaan samban, rumban ja ticoticon sävyjä sisältävän version esittää Marino & Sunrise Orchestra. Vierailevana laulajana on Macchu Picchustakin tuttu Roberto Cueto Hernandez.

ARRIBA!

Kuuntele myös Brita Koivusen ja Meiju Suvaksen versiot:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi