Timo Tuominen paljastaa Olkkarivieras-podcastissa tulevan näytelmänsä

Tulevana lauantaina 35-vuotistaiteilijajuhlaa viettävä Timo Tuominen ei jää laakereille lepäämään, vaan hänellä on jo tiedossa seuraavien esityksien harjoituksia. Olkkarimedian Olkkarivieras-podcastissa Tuominen paljasti jo seuraavan näytelmänsä Suomen Kansallisteatterissa.

– On jo tiedossa tulevia rooleja ja töitä. Niissä on usein aina se, että niistä ei saa kertoa. Nyt juuri, kun (pääjohtaja Mika) Myllyahoa näin, kysyin saako seuraavan sanoa. Ruvetaan harjoittelemaan sellaista Angels in a America -näytelmää tuohon pienelle puolelle, Tuominen paljastaa.

Tuominen on kovin innoissaan tulevasta näytelmästä, joka saa ensi-iltansa syksyllä. Tarkkaa ajankohtaa ei mies osannut kertoa, mutta näytelmä saanee ensi-iltansa loka-marraskuussa Pienellä näyttämöllä.

– Siitä tulee varmasti hieno tapaus kanssa. Siellä on uusia nuoria näyttelijöitä. Kansiksen kokeneimmista siinä on Kristiina Halttu ja minä, Tuominen valaisee.

“Eihän näyttelijät jää eläkkeelle”

Tuomisella on tulossa myös muita töitä, mutta niistä hän ei ymmärrettävistä syistä pysty vielä enempää kertomaan. Lisäksi hän on tekemässä uusia käännöksiä Jacques Brelin kappaleista. Brel on kulkenut miehen mukana jo pidempään ja lauantaina taiteilijajuhlassaan hän tulkitseekin näitä ranskalaisen taiturin chansoneita.

– Olen kääntänyt näitä chansoneita seuraavan setin ja niitäkin pitää harjoitella, on jo ruvettukin harjoittelemaan ja tekstejä pitää vielä vähän hioa. Nekään eivät vielä lopu.

– Sitten on vähän kamerajuttuja. Eihän näyttelijät sillä tavalla, vaikka ei vielä eläkeiästä puhuta, enkä tiedä paljonko se nykyään on. Mun kohdalla varmaan 72 tai jotain. Niin kauanhan näyttelijät näyttelevät kuin joku kysyy, Tuominen pohtii.

Timo Tuominen kertoo Olkkarivieras-podcastissa urastaan ja siitä, miten hänestä lopulta tuli näyttelijä. Podcast on kuunneltavissa tämän linkin kautta.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi