Tarina Suomen historiasta sai Finlandia-palkinnon

Marraskuun viimeisenä keskiviikkona paljastettiin juhlavassa tilaisuudessa kirjallisuuden vuoden Finlandia-voittajat kolmessa kategoriassa. Nuo kategoriathan ovat kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus sekä lasten- ja nuortenkirjallisuus. Voittosummat meni tällä kertaa kirjoille Pentti Linkola – ihminen ja legenda, Sanna Mannerin Avain hukassa sekä Juha Hurmeen Niemelle.

Tieto-Finlandian valitsi toimittaja Matti Rönkä ja hänen valintansa oli siis  Riitta Kylänpään teos Pentti Linkola – ihminen ja legenda. Yleisön suosikiksi tässä kategoriassa nousi kuitenkin Hyvän sään aikana – Mitä Suomi tekee ja sen tekijä on Hanna Nikkanen työryhmineen.

Laulaja-lauluntekijä Anna Puu valitsi puolestaan lasten- ja nuortenkirjallisuuden voittajan ja se  meni Sanna Mannerin teokselle Avain hukassa. Lukeva yleisö arvioi parhaaksi puolestaan kirjan Koiramäen Suomen historia ja sen tekijä on Mauri Kunnas.

Ministei ja ihmisoikeuksien puolustaja Elisabeth Rehn valitsi kaunokirjallisuuden voittaja teokseksi Juha Hurmeen Niemen ja sama teos oli myös yleisön suosikki.

– Sain tästä kirjasta tavattoman paljon uutta tietoa Suomen historiasta. Hurme jakoi tuon tiedon huumorin sävyttämänä, totesi Rehn.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi