Scary Stories To Tell In The Dark on melko laimea kauhuelokuva

Mill Valleyn pikkukaupunki vaikuttaa aivan tavalliselta paikalta, mutta se kätkee sisäänsä synkän salaisuuden. Bellowsin perheen synkkä tarina varjostaa sen historiaa. Kylän laitamilla seisoo perheelle kuulunut, autioitunut kartano, jonka sisään teljettynä nuori Sarah Bellows tallensi muistikirjansa kansien väliin joukon riivatun mielensä tuottamia karmeita kertomuksia toinen toistaan kauheammista ihmiskohtaloista.

Tämä André Øvredalin ohjaama elokuva on kertomus nuorista, jotka elävät huoletonta elämää, mutta tuo huolettomuus saa kovan kolauksen, kun nuoret päättävät murtautua autiona olevaan Sarahin perheen kartanoon. He löytävät tuon riivatun muistikirjan, jonka sivuilta alkaa paljastua, että nuoria odottaa toinen toistaan kaameampi kohtalo, eikä kukaan ole turvassa.

En ole koskaan ollut kauhuelokuvien ystävä, kaukana siitä. Tällä kertaa pidin elokuvan trailerista siinä määrin, että päätin rohkaistua ja marssia teatteriin. Trailereiden perusteella olin saanut kuvan, että kyseessä voisi olla todella mainio genrensä edustaja, mutta jouduin pettymään pahemman kerran.

Olin purskahtaa nauruun monta kertaa juuri silloin, kun oikeastaan olisi pitänyt olla kauhusta jäykkänä. En oikein edes osaa sanoa, mistä reaktioni johtui, mutta jostain syystä yksikään elokuvan kauheaksi tarkoitettu kohtaus ei saanut minussa aikaan tekijöiden toivomaa vaikutusta.

Tästäkään huolimatta Scary Stories To Tell In The Dark ei todellakaan ole huono elokuva. Sen parasta antia ovat ehdottomasti kahden nuoren näyttelijän suoritukset. Zoe Colletti ja Michael Garza nähdään Stellan ja Ramónin rooleissa. Tämä kaksikko kuljettaa juonta eteenpäin todella taitavasti. Oma mielenkiintoni säilyi loppuun asti juuri näiden kahden vuoksi. Varsinkin Colletti onnistui pitämään kohtauksia kasassa pelkällä olemuksellaan. Tarinassa oli muutamia kohtia, jotka eivät olisi toimineet ilman hänen panostaan.

Elokuvan on tuottanut ja käsikirjoittanut kuuluisa Guillermo del Toro. En itse ole tutustunut hänen tuotantoonsa aiemmin, mutta tämän jälkeen täytyy paikata tuo aukko elokuviin liittyvässä sivistyksessä.

Tämä elokuva toimii erittäin hyvänä aloituspisteenä niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet kauhuelokuviin kovinkaan syvällisesti. Jos olet kovemman luokan kauhun ystävä, niin tämä tarina saattaa olla hiukan liian pehmeä. Elokuva saapuu valkokankaalle 9.8.

Kuuntele Juho`s Movie Cornerin podcast, jossa Kojima arvostelee elokuvan. Löydät sen täältä.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: elokuvasta Scary Stories To Tell In The Dark

Trailer: Scanbox Entertainment Finland

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi