Salaperäiset agentit suojelevat maailmaa avaruuden olioilta elokuvassa Men In Black International

F. Gary Grayn ohjaama Men In Black International oli todella positiivinen yllätys. Elokuva oli täynnä raikasta huumoria, eikä tehosteilla leikitty liikaa. Men In Black elokuvasarjan neljäs osa todistaa myös sen, että tarinan ollessa kohdallaan Will Smithin tai Tommy Lee Jonesin ei tarvitse vetää mustaa pukua ylleen, jotta yleisö viihtyisi. Chris Hemsworth ja Tessa Thompson ovat mainio kaksikko, jonka yhteistyö pelaa todella hyvin.

MIB metsästää keskuudessaan olevaa myyrää, joka vuotaa tietoa ulkoavaruuden olioille. Tämän vakoojan puuhastelu uhkaa koko maapallon turvallisuutta. Tapauksen tutkinta vie Hemsworthin ja Thompsonin esittämät agentit ympäri maailmaa, kun tähän mainioon soppaan lisätään vielä Emma Thompson ja Liam Neeson, niin kasassa on todella mainio elokuva.

Gray on onnistunut tuomaan elokuvaan uutta energiaa, jota tämä elokuvien sarja todellakin kaipasi edellisen osan jälkeen. Men In Black Internationalin tarina on onnistuttu pitämään tarpeeksi pienenä, jolloin sitä on helppo seurata ja elokuvan punainen lanka pysyy koko ajan tiukasti ohjaajan hallussa.

Uuden MIB seikkailun ehdoton tähti on Tessa Thompson. Hänen esittämänsä Agentti M on todellinen energiapakkaus, joka pistää koko maailman järjestykseen pelkällä määrätietoisella olemuksellaan. M on uusi agentti, joka vasta opettelee työtään, mutta hän ottaa homman haltuunsa niin hyvin, että muut agentit eivät meinaa pysyä perässä.

Hemsworth on myös todella hyvä Agentti H:n roolissa, mutta hänen kohdallaan minua vaivasi koko elokuvan ajan se seikka, että olen tottunut näkemään hänet Thorin roolissa. En saanut erotettua Hemsworthia Marvel roolistaan, vaikka yritin kovasti. Tämä tulee olemaan Chris Hemsworthin iso ongelma vielä monen vuoden ajan.

Toivottavasti elokuvan tuottajilla olisi tarpeeksi rohkeutta jättää Men In Black International sarjan viimeiseksi osaksi, sillä se oli niin hyvä, että olisi todellinen sääli, jos uusia jatko-osia ryhdyttäisiin tuottamaan liukuhihnalta pelkän rahan vuoksi. Elokuva saapuu ensi-iltaan 14.6.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: © 2019 CTMG, Inc. All Rights Reserved

Trailer: Sony Pictures Finland

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi