Rock in The City säästyi sateelta

Pelle Miljoona pogosi 42 vuoden keikkakokemuksella. (kuva: Jouni Mikola)

Rock in The City Rauman perjantai onnistui varsin hyvin, kun pelätty rankkasadekin pysyi poissa kaupungista, mutta sää oli koleahko. Illan aikana kuultiin uutta ja vanhaa suomalaista rockia, ja vajaa viisituhantinen yleisö selvästi nautti kuulemastaan ja näkemästään.

Illan aluksi Vähämaanpuiston lavan valtasi Pelle Miljoona United, joka tarjoili setissään melkoisen nostalgiatripin 1970- ja 80-lukujen vaihteesta. Pelle Miljoona istui rumpupatterin takana ja osoitti, että homma toimii, no onhan miehellä takanaan jo 42 vuoden keikkakokemus. Pellen lisäksi bähdissä soittivat basisti Tumppi Varonen sekä kitaristi Veli-Pekka “Puka” Oinonen.

Atomirotta yritti laulaa auringon esiin

Pelle Miljoonan jälkeen lavan rytmit vaihtuivat Atomirotan hip hop-sävytteiseen rockiin. Bändi yritti laulaa välillä myös aurinkoa esiin, mutta eipä tuo illan aikana juurikaan näyttäytynyt. Helsinkiläisbändin muodostavat aikanaan Notkea Rotta taitelijanimellä esiintynyt Mikko Sarjanen ja 80-luvulla Smackissa soittanut kitaristi Rane Raitsikka sekä kolmantena lenkkinä kosketinsoittaja J. Pajulaakso. Atomirotan keikka-aktissa ehkä parasta on Sarjasen ja Raitsikan vuoropuhelut biisien välissä.

Power metalia korkealta ja kovaa

Seuraavana vuorossa ollut  Stratovarius tarjoili juhlakansalla power metalia korkealta ja kovaa. Laulaja Timo Kotipellon luotsaaman bändin setti alkoi Eagleheartilla päättyen siihen ensimmäiseen suureen hittiin, joka oli siis Hunting High And Low.

Stratovarius on aina vain varma tapaus, sillä siitä pitää huolen todella ammattitaitoinen ote. No tuo ammattitaito ei ole ihme, kun katsoo bändin nimilistaa: Timo Kotipelto, Jens Johansson, Lauri Porra, Matias Kupiainen ja Rolf Pilve.

Karjalasta kajahti

Karjalasta kajahti (kuva: Jouni Mikola)

Stratovariuksen jälkeen kajahti Karjalasta, kun lavalla astui Lappeenrannan ylpeys Kotiteollisuus. Bändin setti koostui hiteistä 1990-luvulta tähän päivään, no painottuen ehkä hieman sinne parinkymmenen vuoden taakse. Tuosta laulaja-kitaristi Jouni Hynynen veistelikin osuvasti yhdessä välispiikissään:

  • Jos bändi soittaa parikymmentä vuotta vanhoja biisejä, mitä se kertoo meistä? No nyt sen, että olemme aika hemmetin vanhoja.

Hynysen lisäksi bändissä soittivat basisti Janne Hongisto, kitaristi Mitri Aaltonen sekä rumpali Jari Sinkkonen.

Sonata Arctica – tulta ja savua

Ilta päättyi Sonata Arctican komeaan settiin. Kemiläisten tuntiin mahtui suurimmat hitit sekä vielä tulta, savua ja pommeja. Virtuoosimainen kitaristi Elias Viljanen osoitti muutamaan otteeseen soittotaitonsa soolojen muodossa. Laulaja Tony Kakko  piti huolen, että yleisö viihtyi. Kakon ja Viljasen lisäksi bändissä soittivat: basisti Pasi Kauppinen, koskentinsoittaja Henrik Klingenberg sekä rumpali Tommy Portimo.

Lauantaina jatketaan

Festari jatkuu lauantaina, jolloin Vähämaanpuistossa esiintyvät Melrose, Marko Hietala, Battle Beast, Klamydia sekä Eppu Normaali. Lauantai on myyty loppuun. 

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi