Perhe Addams on väritön kokemus

Perhe Addams oli jopa hieman tylsä elokuva. Credit: Metro Goldwyn Mayer Pictures © 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Perhe Addams on animaatioelokuva, joka perustuu 90-luvulla tehtyihin klassikkokomedioihin. Kaikki tutut hahmot palaavat valkokankaalle. Alkuperäiset elokuvat tunnetaan mustasta, mutta hyvin tehdystä huumorista. Mukana oli myös sopiva ripaus pehmeää kauhua. Nyt ilmestyneessä animaatiossa kaikki tämä on unohdettu melkein kokonaan. Tilalla on todella sekava kokonaisuus, jonka käänteissä on harvinaisen vaikea pysyä mukana. Elokuvan ovat ohjanneet Greg Tiernan ja Conrad Vernon.

Elokuvassa seurataan oikeastaan kolmea kokonaisuutta. Perheen tytär Wednesday haluaa kokeilla, millaista olisi käydä tavallista koulua. Kuten voi arvata, siitä tulee melkoinen sirkus. Toisaalla perheen poika Pugsley valmistautuu sukunsa ikivanhaan rituaaliin, joka hänen on käytävä läpi täytettyään kolmetoista. Kun sekaan heitetään vielä tosi-tv-sarja, jonka juontaja haluaisi remontoida Addamsin talon, sekametelisoppa on valmis.

Kaikki eri juonet punotaan yhteen todella hätäisesti, eikä niihin ehditä paneutua kunnolla. Elokuva kestää vain 88 minuuttia. Varsinkin Pugsleyn suorittama rituaali ja sen tarkoitus jäävät todella hataralle pohjalle. Tuntuu siltä, että tarinasta olisi voinut saada irti paljon enemmän, jos Pugsley olisi jätetty vähemmälle huomiolle, ja liikenevä aika olisi käytetty Wednesdayn ja tosi-tv-sarjan yhteisen kaaren kehittämiseen, elokuva olisi pysynyt paremmin kasassa.

Suomalaiset ääninäyttelijät olisi voitu valita paremmin. Tällä kertaa yksikään ei osunut nappiin, vaan kaikki ylinäyttelevät, tai eivät yrittäneet ollenkaan. Pahimmat kaksi esimerkkiä ovat Gomezina kuultava Henri Piispanen ja Saana Norra, joka kuullaan Wednesdayn roolissa.

Piispasen suorituksesta mieleeni jäi sekoiluksi yltyvä yrittäminen, joka johti suorituksen hajoamiseen. Energiaa kyllä riitti, mutta se suuntautui vääriin asioihin, mikä teki Gomezin hahmosta todella turhauttavan.

Wednesday haluaa kokea jotain uutta. Credit: Metro Goldwyn Mayer Pictures © 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Saana Norran suoritus oli puolestaan todella väritön. Norra kuulosti lähinnä tympääntyneeltä ja väsyneeltältä. En millään jaksa uskoa, että tämä oli roolin alkuperäinen tarkoitus.

Perhe Addams ei missään vaiheessa saavuta huippukohtaa ja kokemus jää todella vaisuksi. Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa perjantaina 1.11.

https://soundcloud.com/juho-kojima/juhos-movie-corner-perhe-addams
Podcast: Juho Kojima
Trailer: Lasten Leffat

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi