Mall Of Triplan elokuvateatteri oli positiivinen yllätys, vaikka ongelmiakin oli

Mall Of triplaan on avattu Cinamon ketjun elokuvateatteri Kuva: Juho Kojima

Helsingin Pasilassa sijaitseva Mall Of Tripla on avattu. Kauppakeskuksessa sijaitsee Cinamonin operoima elokuvateatteri. Kyseessä on teatteriketjun toinen toimipiste Suomessa. Cinamon lähti haastamaan Finnkinoa avaamalla ensimmäisen teatterin Kalasatamassa sijaitsevaan kauppakeskus Rediin noin vuosi sitten.

Kävin Triplan teatterissa päättyvällä viikolla. Cinamon on tällä kertaa onnistunut luomaan kokonaisuuden, jossa asiakkaan on helppo viihtyä. Teatterin käytäviltä löytyy mukavia sohvaryhmiä, jotka luovat rentoa tunnelmaa. Teatterissa ei ole oikeastaan mitään ylimääräistä, eivätkä pinnat kiillä, mutta silti kokonaisuus on onnistuttu pitämään viihtyisänä.

Teatterista löytyy tietenkin myös karkkimyymälä, jonka yhteydestä löytyy lippukassa. Myymälä on lähinnä askeettinen kokemus. Mitään ylimääräistä ei löydy, mutta kaikki toimi ainakin, kun kävin elokuvissa.

Kävin katsomassa Joker elokuvan. Sali, jossa elokuva esitettiin, oli perustasoa. Se ei ole yhtä hienostunut, kuin Finnkinon vastaavat, mutta ei se minua haitannut. On kuitenkin pakko todeta, että ainakin omassa näytöksessäni oli paljon teknisiä ongelmia. Kun näytös alkoi, salin valoja ei saatu himmennettyä ollenkaan. Työntekijöitä tuli ja meni, mutta ongelmaa ei meinattu saada ratkaistua. Lopulta valot sammuivat ja elokuva jatkui normaalisti.

Outoa tilanteessa oli se, että elokuvaa ei keskeytetty, vaan se pyöri taustalla, vaikka ei siitä mitään nähnyt. Itse olisin keskeyttänyt näytöksen, korjannut ongelman ja aloittanut elokuvan uudestaan. Monet katsojat kävivät kysymässä ja ihmettelemässä tilannetta henkilökunnalta, lopulta yksi työntekijä yritti selittää tilannetta yleisölle, mutta ilman mikrofonia, jolloin taustalla pyörivä elokuva sotki tilannetta entisestään.

Näistäkin ongelmista huolimatta olen vahvasti sitä mieltä, että viimeistään nyt Cinamon haastaa Finnkinon tosissaan. Haastaminen lähtee lippujen hinnoista, jotka ovat Cinamonilla huomattavasti halvemmat. Esimerkkinä voi mainita elokuvan Judy, jonka peruslippu maksaa Finnkinossa 12,50, kun Cinamon tarjoaa lipun hintaan 9,55.

Kunhan tuollaiset tekniset ongelmat selätetään, kilpailu katsojista täällä pääkaupunkiseudulla voi todella alkaa. Se olisi todella hyvä asia Suomen elokuvamarkkinoille.

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi