Lego Elokuva 2 on vauhdikas palikoista koottu seikkailu

 

LEGO® ELOKUVA 2 on odotettu jatko-osa kriitikoiden ylistämälle, maailmanlaajuiselle yleisömenestykselle, josta kaikki alkoi. Se tuo jälleen yhteen Palikkalan sankarit pelastamaan rakkaan kaupunkinsa uudessa toiminnantäyteisessä seikkailussa. On kulunut viisi vuotta siitä, kun kaikki oli nastaa. Nyt kaupunkilaisia kohtaa uusi suuri uhka: ulkoavaruuden LEGO DUPLO® tunkeutujat, jotka tuhoavat kaiken nopeammin kuin palikkalalaiset ehtivät rakentaa.

Taistelu tunkeutujien kukistamiseksi ja harmonian palauttamiseksi LEGO universumiin vie Emmetin, Lucyn, Batmanin ja heidän ystävänsä kaukaisiin, tutkimattomiin maailmoihin, kuten eriskummalliseen galaksiin, jossa kaikki on yhtä musikaalia. Tämä koettelee heidän rohkeuttaan, luovuuttaan ja rmestariakennustaitojaan sekä paljastaa, kuinka erityisiä he ovatkaan.

Menin katsomaan elokuvan ajatellen, että tuleehan tämäkin nähtyä. En todellakaan odottanut mitään suurta elämystä. Hyvin nopeasti kävi selväksi, että kyseessä onkin todella hauska ja vauhdikas kokemus. Tarina kulkee jouhevasti eteenpäin, eikä tylsiä hetkiä ole. Katsojan nauruhermoja koitellaan jatkuvasti, sillä hahmot ovat todella hauskoja. Tärkeintä on, että elokuvan maailma on uskottava. Kyseessä on lähes täydellinen kokemus.

Tekijät eivät missään vaiheessa syyllisty kohderyhmänsä, eli lasten aliarviointiin. Tarina on rakennettu siten, että katsojan mielenkiinto säilyy alusta loppuun. Turhaa aikaa ei myöskään käytetä jokaisen pienen yksityiskohdan selittämiseen. Tätä ei tarvita, sillä elokuvan idea ja juoni on pidetty tarpeeksi yksinkertaisena, mutta tämä ei todellakaan tarkoita sitä, että elokuva olisi tylsä. Muut lasten elokuvien tekijät voisivat ottaa opiksi tavasta, jolla Lego Elokuva 2 on tehty.

Tarinan henkilöt ovat hersyvän hauskoja. Oma suosikkini oli Batman. Kävin katsomassa originaalin version, jossa roolin esittää Will Arnett. Hänen käheä äänensä sopii itserakkaalle viittasankarille todella hyvin. Muissa päärooleissa nähdään Chris Pratt ja Elizabeth Banks. Kaikki nämä kolme näyttelijää tuovat elokuvaan elementtejä, joita ilman se ei olisi toiminut.

Elokuvan maailma on rakennettu todella tarkasti. Lapsuuteni rakkaat palikat saavat uuden elämän, mutta samalla Legojen tuttu ja turvallinen tunnelma on säilynyt.

Tarinassa on osia, jotka sijoittuvat todelliseen maailmaan. Tällä seikalla on suuri vaikutus tapahtumien kulkuun. Oikeastaan ainoa asia, jonka koin hieman ärsyttäväksi löytyy näistä todelliseen maailmaan sijoittuvista tilanteista. Kohtauksissa kaksi lasta leikkii Legoilla. Lasten äitiä näyttelevä Maya Rudilph vetää roolinsa niin pahasti yli, että pahaa tekee.

Suuressa mittakaavassa tuo ongelma on niin pieni, että se ei vaikuta elokuvan yleiseen tunnelmaan.

Tämän elokuvan parissa viihtyy koko perhe. Lego Elokuva 2 saapui ensi-iltaan 8.2.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Courtesy of Warner Bros. Pictures

Trailer: Leffat

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi