Kurkkaa Bruce Springsteenin studioon ja kuuntele hienoa musiikkia

Bruce Springsteen ja E Street Band elokuvassa Letter To You. Copyright: Apple TV+

Apple TV+:n parasta antia omasta mielestäni ovat dokumentit. Tästä syystä sydämeni rupesi lyömään hieman kiivaampaan tahtiin, kun huomasin, että legendasta nimeltä Bruce Springsteen on julkaistu uusi Letter To You niminen dokumentti.  Olen aina ihaillut Springsteenin musiikkia, mutta turvallisen välimatkan päästä. En tiedä hänestä tai hänen E Street bändistään juuri mitään, niinpä ryhdyin katsomaan Thom Zimnyn ohjaamaa dokumenttia innosta puhkuen.

Huomasin kuitenkin nopeasti, että oikeastaan kyseessä ei ole alkuunkaan dokumentti, vaan studiossa äänitetty ja kuvattu konsertti, jota on höystetty ja maustettu Springsteenin muistoilla. Heti, kun tajusin kuuntelevani konserttia, käänsin aivojeni valitsimen nautintoasentoon, kaadoin itselleni tilkan Skottiviskiä ja annoin tunteen viedä minut Brucen studioon.

Kuten sanoin Bruce Springsteen`s Letter To you ei dokumenttina paljon tarjoa, mutta tarvitseeko sen. Minulla oli koko ajan tunne, että tämän dokumentin syntytaru on alkanut ja loppunut siihen, kun ohjaaja Zimny on todennut, että hei jätkät, mä kuvaan tän prosessin. Sen jälkeen kameran olemassaolo on unohdettu. Editoinnin yhteydessä mukaan on heitetty talvista tunnelmaa ja päätähden elämän varrelta nousevia muistoja.

Todelliset E Street fanit saavat varmasti paljonkin irti tästä dokumentista, mutta näin ulkopuolisena itselleni jäi ”vain” hieno studiokonsertti, mutta minulle se riittikin mainiosti.

Bruce Springsteen`s Letter To You on nyt katsottavissa Apple TV+-palvelussa.

Trailer: Apple TV

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi