Kaikki kaikessa: Kahden nuorukaisen rakkaustarina

Amerikkalainen elokuva Kaikki kaikessa tulee ensi-iltaan Suomessa 24. toukokuuta. Elokuva kertoo juuri 18-vuotta täyttäneestä tytöstä Maddysta (Amandla Stenberg), joka on elänyt koko ikänsä sisätiloissa, välttäen kontaktia kehenkään ulkopuoliseen.
Syynä tytön eristämiseen on ollut se, että hän on sairastanut harvinaista tautia immuunipuutostautia tai niin hänelle on ainakin uskoteltu. Hänen äitinsä (Anika Noni Rose) on lääkäri ja on diagnosoinut tyttärellään olevan kyseisen taudin. Onko diagnoosi sitten totuuden mukainen vai suojeleeko juuri miehensä ja poikansa menettänyt äiti viimeistä jäljellä olevaa lastansa?
Maddy on elänyt eristyksissä 17 vuotta, kunnes eräänä päivänä naapuriin muuttaa poika, joka muuttaa kaiken. Olly (Nick Robinson) yrittää tehdä heti alkuunsa vaikutuksen tuomalla naapuriin kuivakakun. Yritys tyssää ovelle, kun Maddyn äiti käännyttää nuorukaisen siskoineen pois.
Olly ei luovuta ja päättää ottaa kontaktia Maddyyn ikkunan läpi sekä netin kautta. Yhteydenpito näiden kahden välillä alkaa ja nuorukaiset rakastuvat toisiinsa. Rakkaudella tosin saattaa olla seurauksensa, sillä Maddyn immuniteettijärjestelmä ei välttämättä kestäisi kohtaamista.
Lopulta asiat seuraavat toinen toistansa ja tarina etenee kohti ennalta arvattavaa loppuratkaisuaan. Elokuvan tarina kertoo kaiken siitä, mitä tapahtuu, kun kaikki on liian steriiliä. Voisi sanoa tämän olevan myös eräänlainen opetus tämän päivän vanhemmille, jotka yrittävät kaikin keinoin suojella lapsiaan saamasta mitään bakteereita.
Elokuva on tyypillinen amerikkalainen rakkaustarina, jossa toteutuu kaikki ne elementit, jotka rakkaustarina vaatii. On ihastuminen, sitten tunteiden vastustaminen, huuma, jonka jälkeen vastoinkäymiset ja sitten lopulta se kliimaksi, tarinan loppu, jossa rakastavaiset saavat toisensa.
Kaikki kaikessa ei nouse elokuvana mitenkään legendaariseen osastoon, vaikka katsomisen arvoinen se joka tapauksessa on. Roolivalinnat ovat onnistuneet ja alun tahmailun jälkeen se ottaa katsojansa mukaan tarinaan.
Teksti: Joni Hildén
Kuvat: Courtesy Warner Bros. Entertainment Inc.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi