Elokuvassa Ready Or Not leikitään Kuurupiiloa kuoleman vakavilla säännöillä

Samara Weaving in the film READY OR NOT. Photo by Eric Zachanowich. © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Ready Or Not tuo valkokankaalle tarinan, joka tihkuu verta, kauhua, ja mustaa huumoria. Elokuva oli todella iloinen yllätys kesän päätteeksi, Riemukkaan komedian ovat ohjanneet Matt Bettinelli-Olpin ja Tyler Gillett.

Grace (Samara Weaving) on löytänyt elämänsä rakkauden Alexin (Mark O´Brien). Mies kuuluu rikkaaseen Le Domasin sukuun, joka on rikastunut kehittämällä erilaisia pelejä. Kaksikko on päättänyt mennä naimisiin ja häät pidetään Alexin suvun kartanossa. Vihkimisen jälkeen Gracelle selviää, että Le Domasin suvulla on outoja perinteitä, joihin hänen tulee osallistua. Perinteistä tärkein on pelien pelaaminen. Tällä kertaa peliksi valikoituu Kuurupiilo. Grace järkyttyy, kun hänelle selviää, että säännöt ovatkin hieman muuttuneet. Tässä versiossa juuri vihitty morsian joutuukin Alexin perheen saaliiksi.

Tarinaan mahtuu muutama todella kekseliäästi rakennettu juonen kiekura, joita en osannut odottaa. Kun elokuva alkoi ajattelin, että en varmasti tule viihtymään, mutta olinkin täysin väärässä. Edellä mainitsemani musta huumori oli läsnä jatkuvasti, joten valkokankaan verisetkään kohtaukset eivät tuntuneet missään vaiheessa liian hurjilta. Varsinkin elokuvan viimeinen kohtaus sai nauruhermoni repeämään.

Samara Weaving in the film READY OR NOT. Photo by Eric Zachanowich. © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Elokuvan ehdoton tähti oli Weaving, joka oli herkkä, mutta samaan aikaan todella kova mimmi. Gracen olemus muuttui todella rajusti tarinan aikana, mutta Weaving selvisi haasteesta mainiosti. Grace jätti rehellisesti sanottuna muut hahmot varjoonsa.

Toinen ehdoton onnistuja oli Le Domasin suvun täti Heleneä näyttelevä (Nicky Guadagni), joka vetää koko tarinan läpi suu vakavana viivana. Gaudagnin vakavuus ja terävyys tekivät minuun todella suuren vaikutuksen. Helene oli valmis tekemään mitä tahansa sukunsa kunnian puolesta.

Ready Or Not on elokuva, jota ei voi katsoa vakavalla naamalla. Se kannattaa todellakin merkitä kalenteriin! Elokuva saapuu ensi-iltaan 23.8.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Eric Zachanowich. © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Trailer: Nordisk Film Finland

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi