Elokuvassa Kaksi Kuningatarta naiset hallitsevat ja miehet juonivat

 Kaksi kuningatarta kertoo karismaattisen Maria Stuartin (Oscar® -ehdokas Saoirse Ronan, Lady Bird) myrskyisästä elämästä. 16-vuotiaana Ranskan hallitsijaksi noussutta ja 18-vuotiaana leskeksi jäänyttä Mariaa painostetaan uuteen avioliittoon. Hän uhmaa määräilijöitään ja palaa synnyinmaahansa Skotlantiin ottaakseen uudelleen haltuunsa hänelle kuuluvan kruunun.

Sitten Skotlanti ja Englanti päätyvät voimakastahtoisen Elisabet I (Oscar® -ehdokas Margot Robbie) vallan alle. Nuoret kuningattaret seuraavat toinen toisiaan yhtä aikaa haltioituneina ja kauhuissaan. Kilpaillessaan vallasta ja rakkaudesta kahden kuninkaallisen naisen on päätettävä, miten pelata valtapeliä miesten hallitsemassa maailmassa.

Odotin tämän elokuvan näkemistä innolla, koska Margot Robbiesta on tullut todella nopeasti suosikkini. Yllätyin kahdesta seikasta, petyin Robbien suoritukseen. Mielestäni hänen suorituksensa oli hieman ontto. Toinen yllätys oli Saoirse Ronanin hersyvän upea työskentely. Tapa, jolla hän näytti Maria Stuartin olemuksen ja tunteet oli todella aito. Ronan sopii todella hyvin pukudraamoihin. Katsojana minulle tuli tunne, että olisin valmis seuraamaan Tämän tarinan Stuartia, vaikka taisteluun. Ronan rakensi todella hienon hahmon.

Elokuvan muut henkilöt eivät saaneet minua innostumaan, jos minua pyydettäisiin kuvailemaan heitä sanoisin, että melkein kaikki olivat juonittelevia lieroja. Miesosien esittäjät jäivät tällä kertaa täysin kahden naisen varjoon.

Ehkäpä elokuvan suurin ongelma oli siinä, että tarinassa oli hetkiä, jolloin mielenkiintoni lopahti. Juonta olisi voinut kuljettaa nopeammin. Mielestäni Kaksi Kuningatarta sopii niille katsojille, jotka nauttivat pukudraamojen loistosta. Jos koet, että et kuulu tähän ryhmään, niin en suosittele tätä elokuvaa.

Elokuva saapuu ensi-iltaan perjantaina 1.2.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: © 2018 FOCUS FEATURES LLC. ALL RIGHTS RESERVED. Liam Daniel / Focus Features

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi