Captain Marvelin ensiesiintyminen jäi ohueksi

1990-luvulle sijoittuva Marvel Studiosin elokuva CAPTAIN MARVEL on uusi seikkailu, jonka tapahtumat ajoittuvat aiemmin näkemättömälle ajanjaksolle Marvelin elokuvauniversumissa. Kyseessä on tarina siitä, miten Carol Danversista (Brie Larson) tulee yksi maailmankaikkeuden mahtavimmista sankareista. Kun galaktinen sota kahden alienrodun välillä levittäytyy maapallolle asti, Danvers ja pieni joukko hänen liittolaisiaan saavat huomata joutuneensa keskelle todellista hirmumyrskyä.

En ole maailman suurin Marvel fani, mutta jostain syystä odotin Captain Marvelin näkemistä innokkaana. Osansa tähän saattoi olla sillä, että elokuvan ympärillä on ollut voimakasta kohinaa jo pidemmän aikaa. Monet ovat tuominneet Brie Larsonin suorituksen jo etukäteen näkemättä elokuvaa.

Mielestäni Larsonin suoritus on elokuvan parasta antia. Hän tekee parhaansa. Danvers on mielenkiintoinen hahmo, jolle olisi voitu kirjoittaa todella mainio tarina elokuvaa varten, mutta käsikirjoitus ontuu pahasti. Tämä on valitettavaa, sillä Larson kykenisi paljon parempaan.

Elokuvan pahin ongelma on tarinan tylsyys. Juonessa ei ollut yhtään houkuttavaa koukkua, josta olisi saanut kiinni. En ole lukenut Captain Marvel sarjakuvia aiemmin, mutta nyt minusta tuntuu, että on pakko painua kirjakauppaan ja kahmaista muutama sarjakuva mukaan, jotta ymmärtäisin, mistä tarinassa oli oikein kyse.

Yleensä Marvelin elokuvat pitävät katsojan otteessaan, mutta tällä kertaa oli aivan toisin. En meinannut jaksaa keskittyä elokuvaan, vaan mieleni pomppi päivän muissa askareissa.

Brie Larson oli ainoa näyttelijä, jonka suoritus jäi mieleeni. Tämä oli todellinen pettymys, sillä olivathan elokuvassa mukana esimerkiksi Samuel L. Jackson ja Jude Law, mutta tällä kertaa tämän kaksikon suoritus ei osunut maaliin. Tuntui siltä, että varsinkin Law oli liikkeellä pelkän rahan voimalla, eokä lopputuloksella ollut hirveästi väliä.

Marvelin elokuvat ovat tunnettuja visuaalisesta ilmeestään, eikä katsojan tarvitse pettyä tälläkään kertaa, sillä valkokangas täyttyy tehosteista, jotka eivät jätä ketään kylmäksi, mutta tällä kertaa sekään ei riitä, koska elokuvan muu sisältö on niin heikkoa.

Captain Marvel saapuu ensi-iltaan 6.5.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Chuck Zlotnick..©Marvel Studios 2019

Trailer: Disney Suomi

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi