Bayoneta – Viimeinen Isku on tarina itseään etsivästä miehestä

Miguel on meksikolainen ammattinyrkkeilijä, jonka viimeinen ottelu saa karmean päätöksen, kun vastustaja loukkaantuu todella vakavasti. Järkyttynyt Miguel löytää itsensä lopulta Suomen Turusta, jossa hän valmentaa Remua, joka haluaa saavuttaa merkittävän tittelin. Eräänä iltana Miguel kohtaa Saritan, joka työskentelee baarissa. Pari alkaa seurustella ja lopultakin Miguelin elämässä on jotain muutakin kuin nyrkkeily. Meksikon tapahtumat eivät kuitenkaan unohdu, vaan kummittelevat Miguelin mielessä jatkuvasti. Rahatkin ovat loppumassa, joten Miguel päättää nousta vielä kerran kehään.

Elokuvan on ohjannut Kyzza Terrazas ja pääosassa nähdään Luis Gerardo Méndez. Tarinassa kulttuurit kohtaavat toisensa mainiolla tavalla. Tapahtumien näyttämönä on Suomen talvinen ja Rauhallinen Turku, mutta tarina on täynnä tulta ja tappuraa. Katsoja tempautuu tapahtumien vietäväksi heti alusta saakka

Miguelin roolissa nähtävä Méndez valloittaa katsojan tyylillään. Hänen suorituksensa on hiljainen, mutta juuri siinä piileekin sen voima. Hänen silmänsä ja eleensä kertovat enemmän, kuin sanat konsanaan voisivat.

Saritan roolissa nähtävä Laura Birn ei onnistu aivan yhtä hyvin. Elokuvaa katsoessa tuli tunne, että Saritan tarinan kaari oli jotenkin jäänyt kesken, eikä sitä kerrottu kunnolla. Laura Birn on tehnyt monia hyviä rooleja, mutta tällä kertaa suoritus jätti katsojan hiukan kylmäksi.

Tarinan nyrkkeilykohtaukset on toteutettu aistikkaasti. Kamera vie katsojan otteluiden ytimeen. Miguelin tarinaa kuljetetaan läpi elokuvan upeilla kehään sijoittuvilla välähdyksillä. Kun Miguel nousee viimeisen kerran kehään, hienon tunnelman rikkoo puumainen suomalainen selostus, jonka olisi hyvin voinut jättää pois.

Bayoneta – Viimeinen Isku oli hieno elokuva, joka yhdistää meksikolaista ja suomalaista osaamista hienolla tavalla. Elokuva saa ensi-iltansa 9.11.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Javier Ávila /MRP Distribution

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi