Avengers Endgame on pitkän tarinan tunteikas päätös

Marvel Studios' AVENGERS: ENDGAME..Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.).

Thanoksen aikaansaama hävitys, joka tuhosi puolet universumista ja rikkoi Avengersien rivit, ajaa jäljelle jäänet Avengersit viimeiseen taisteluun Marvel Studiosin 22 elokuvan sarjan eeppisessä  päätösosassa Avengers: Endgame.

Endgame ei jätä katsojaansa kylmäksi, vaan tarjoilee tunteiden vuoristoradan, jonka vauhti ei pääse hiipumaan. Sarjansa viimeinen elokuva näyttää, miksi Marvelin tuotokset ovat omassa luokassaan, eikä DC ole yltänyt samalle tasolle. Vastaus on yksinkertainen. Marvelin tarinat eivät ole pelkkää mäiskettä, vaan vetoavat myös ihmisten tunteisiin. Vaikka kyseessä onkin tarina supersankareista, niin samalla nämä hahmot ovat myös ihmisiä, joilla on tunteet ja esimerkiksi perhe. DC:n elokuvissa toiminta ja mäiske ajaa kaiken edelle.

Endgame leikittelee tunnesiteillä, joita katsoja on muodostanut Marvelin hahmoihin. Elokuvan ohjaajat Anthony ja Joe Russo eivät liioitelleet, kun he sanoivat, että Endgame ei sisällä tylsiä hetkiä. Yksikään Avenger ei ole turvassa.

Tarina oli yllättävän pehmeä ja lämmin synkistä teemoistaan huolimatta. Tämä nousee esille varsinkin Tony Starkin (Robert Downey Jr.) kohdalla. Iron Manista löytyy sittenkin myös lämpöä ja rakkautta. Gwyneth Paltrow yllätti minut tällä kertaa todella positiivisesti Pepper Pottsin roolissa. Tämä kaksikko kantaa todella suuren vastuun juonen kehityksestä, mutta siihen on syynsä.

Marvel Studios’ AVENGERS: ENDGAME.. Black Widow/Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), Captain America/Steve Rogers (Chris Evans), Bruce Banner (Mark Ruffalo), and War Machine/James Rhodes (Don Cheadle)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019

Mielestäni elokuvan kannalta olisi ollut hyvä, jos tarinassa esiintyvien hahmojen määrää olisi hieman rajoitettu. Engame tukeutuu niin isoon joukkoon, että osa Avengereista jää harmittavan pieneen rooliin. Omasta mielestäni paras esimerkki tästä on Scarlett Johanssonin esittämä Black Widow. Kyseessä on hahmo, josta olisi saanut irti paljon enemmän.

Luulin selvinneeni elokuvasta ilman suurta tietokoneella luotua lopputaistelua mutta, olin ikävä kyllä väärässä. En voi käsittää, miksi jokaisessa Marvelin tuottamassa elokuvassa täytyy olla monen minuutin kohtaus, jossa erilaiset monsterit ja örkit täyttävät valkokankaan. Varsinkin tällä kertaa kohtaus oli aivan turha.

Jokaisen Marvel fanin on nähtävä Avengers Endgame! Se tarjoilee upean lopun massiiviselle tarinalle. Endgsme saapuu ensi-iltaan 24.4.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: ©Marvel Studios 2019

Trailer: Disney Suomi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi